أنارستان

أنارستان
بایگانی

اختیاری یا اجباری بودن پوشش

جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۸، ۰۵:۱۶ ب.ظ

دوستی خواسته بود در رابطه با قانون حجاب، اختیاری یا اجباری بودن آن بنویسم. در این رابطه ابتدایی ترین نکته ایی که باید مورد توجه قرار گیرد بحث قوانین است. قانون چیست؟

چه کسی قانون را تعیین میکنند؟ روند شکل گیری قوانین در جامعه به چه صورت است.

شاید علوم اجتماعی دوران ابتدایی قدری در ادامه این بحث به ما کمک کند. قانون قراردادی است که در جامعه منعقد میشود و افراد ملزم به پیروی از آن هستند.


چه کسانی قوانین را تعیین میکنند . خب واضح است خود انسان ها! البته صورت های مختلفی دارد. بنده اعتقاد دارم که قوانین حقیقی و اصلی حیات بشر از سوی پروردگار وضع شده و بواسطه انبیاء به ما رسیده و لزوم اجرایش را آنها بیان کرده اند. یک صورت دیگر هم موجود است. در جوامع مختلف اندیشمندان هر جامعه در حوزه علمی، آموزشی، روانشناسی و ...به نتایجی میرسند و بر طبق این نتایج قواعدی تعیین میکنند. اینگونه میشود که برخی اعمال در جوامع ممنوع است و جریمه به دنبال دارد و اعمال دیگری بلامانع اند. حالا ممکن است کسی باشد که به این مطلب معتقد نباشد که قانون با منشاء الهی صحیح است. یعنی اصلا خدا را قبول نداشته باشد. خب مسئله ایی نیست. حالت دوم را لاجرم قبول دارد. همه ما در شهر یا روستاها زندگی میکنیم و قوانینی بر زندگی ما حاکم است. حتی قبایل بدوی در نقاط ناشناخته قوانین خاص خود را دارند.

فصل مشترک همه قوانین تشخیص فایده و نفع و ایضا لزوم اجرای آن است. یعنی چه؟ یعنی اگر در جامعه ایی تشخیص داده شود سیگارهایی با درصد نیکوتین فلان برای کودکان سرطان زا هستند استعمال آن در مهد کودک ها ممنوع میشود. نفع و ضرر یک داده علمی  توسط دانشمندان جامعه سنجیده میشود و بر اساس اصل ساده نفع و ضرر کاری ممنوع یا لازم میشود. حالا سوال اینجاست که چرا در زمانه ایی که لزوم پوشش و حد حریم کاملا واضح است اندیشمندان جوامع و قانون گذاران دستور به اجرا و انجام آن نمیدهند؟

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۸/۰۴/۲۸
أنارستان

نظرات  (۶)

سلام
قالب های منحصر به فرد وبلاگ بیان در فروشگاه وبسایت پی ام پرو
یه نگاه ضرر نداره :)
کد تخفیف 50 درصدی اعتبار تا 4 مرداد : pmpro-start
آدرس سایت:
https://www.pmpro.ir

سلام

وبلاگ خوب و پر محتوایی دارید تبریک میگم

لطفا به سایت منم سر بزنید و نظرتونو بگید

با تشکر از شما

http://learnhtml5.blog.ir/

اگر منظور شما جوامع سکولار هست که اندیشمندان عموما دستی در حکومت و قانون گذاری ندارند و این ها همه به دست سرمایه داران افتاده.. خب نتیجه روشن هست
پاسخ:
حالا ما با تصور ایشاالله گربه ست طرح مسئله کردیم

سلام.

 

نظر اسلام درمورد الزام به حجاب خانمها به لحاظ قانونی چیه؟؟

پاسخ:
سلام علیکم

قانونیه
۰۳ شهریور ۹۸ ، ۱۹:۴۹ پلڪــــ شیشـہ اے

سلام خواهرجان

وقتی عناد باشه چه مهمه که اجرا کنندش? و چوب لای چرخ نباشن. یه سری چیزا بدیهیه، ولی خب وقتی قرار به لجبازی باشه، لجبازی می کنند.

پاسخ:
سلام علیکم.

خب همیشه بحث عناد مطرح نیست

دین رو درست معرفی نکردیم

 

کار فرهنگی حق نداشتیم یعنی داشتیم ولی زیاد نداشتیم

 

و...

 

حالا کسی میاد حجاب رو قبول نداره...

 

ما هم میگیم اسلام میگه قانونه ...تو مجبوری باید رعایت کنی. مهم نیست تو چقدر دینت رو فهمیدی قانون اسلام میگه: رعایت کن.

 

واقعا حرف اسلام اینه؟

پیامبر این طوری مردم رو جذب خودشون کردن؟؟!!

پاسخ:
سلام علیکم. در کامنت قبلی سوال این بود که از نظر اسلام قانونیه یا نیست. که بنده عرض کردم هست. اما اینکه هر بحث تربیتی شرایط و مراحلی داره و کار فرهنگی لازم رو میطلبه صحبتی نکردیم. بله مطلب شما صحیحه در راستای کار فرهنگی ضعیف عمل شده که باید جبران بشه. اما حجاب همچنان قانونه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">